Het onafhankelijk Raw Food kennisinstituut van Nederland

BBC Nieuws: 7 porties groente en fruit

P1020466

Vandaag kwam BBC nieuws met een interessant artikel naar buiten. In Engeland is een groot onderzoek gedaan naar voedingsgewoonten en de kans op overlijden aan diverse ziekten. Aan dit onderzoek deden 65.226 mensen mee, die zijn gevolgd van 2001 tot 2007.

Resultaat: de kans op overlijden tijdens de studie was 42% kleiner onder de mensen die dagelijks 7 of meer porties groente of fruit aten. Verse groenten hadden het meest beschermende effect, gevolgd door salades en dan fruit. Vruchtensap (uit pakken en flesjes neem ik aan) had geen effect en fruit uit blik had een negatief effect.

De verklaring die wordt gegeven is dat de antioxidanten in groente en fruit beschadigde cellen repareren en ons op die manier gezond houden. Groente en fruit bevatten micronutriënten en vezels, die belangrijk zijn voor onze gezondheid.

Uiteraard kunnen andere factoren ook een rol hebben gespeeld. Mensen die meer groente en fruit eten, zijn zich vaak bewuster van hun gezondheid, hoger opgeleid en leven onder betere omstandigheden. Je kunt dus nog niet definitief zeggen dat het eten van meer groente en fruit de enige reden is waardoor ze minder kans op overlijden hadden tijdens de studie.

Wel waren de uitkomsten van dit onderzoek zodanig opvallend, dat aangeraden wordt dagelijks tenminste 7 porties groente en fruit van 80 gram te eten voor een goede gezondheid. In Australië wordt dit al langere tijd aanbevolen en de WHO spreekt ook over 5 porties groente en 5 porties fruit per dag. Nederland zal dus binnenkort wel volgen en de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag opschroeven.

Toch is het niet altijd makkelijk om zoveel groente en fruit te eten. Verder verdraagt niet iedereen de vezels uit zoveel groente en fruit. Juist in deze gevallen kan ik je aanraden om eens naar Juice Plus te kijken. Die zijn 26 soorten zongerijpte groente en fruit in capsulevorm. Het is een ideale manier om er zeker van te zijn dat je de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnenkrijgt. Wil je meer over Juice Plus weten, stuur dan even een mailtje naar info@rawfood.nl.

Zie voor het hele artikel en onderzoek http://www.bbc.com/news/health-26818377

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*