Het onafhankelijk Raw Food kennisinstituut van Nederland

Waarom zoveel mensen zich niet lekker voelen

phpoROmJPAM-510x300

Waarom zo veel mensen zich niet lekker voelen of ziek zijn

Misschien vraag je je net als ik wel eens af, waarom er zoveel mensen zijn die zich niet lekker voelen, ziek zijn of (veel) te dik zijn. Is het een kwestie van stress, vervuiling, te weinig slaap, te hoge werkdruk, te weinig beweging of is er een andere belangrijke oorzaak?

Meer en meer kom ik er achter dat onze voeding helemaal niet meer okay is. Het bevat gewoon niet meer wat het zou moeten bevatten. Al eten we nog zo gezond en veel groente en fruit, we krijgen tekorten.

Hoe kunnen we tekorten krijgen als we denken gezond te eten?

Een groot, onbesproken probleem is het onrijp oogsten van met name ons fruit. Het grootste gedeelte van de voedingsstoffen wordt gevormd in de laatste fase van de rijping. Als groente en fruit rijp zijn, ruiken ze heerlijk en worden we er automatisch toe aangetrokken. Helaas ruik je tegenwoordig niets meer als je een groenteboer binnenstapt.

Veel van onze groente en fruit komt van ver. Het is dan onmogelijk om de producten zongerijpt te oogsten. Dan zouden ze verrot aankomen. Oplossing: onrijp oogsten en na laten rijpen. Je begrijpt alleen het probleem hierbij al: de groente en fruit bevatten al die goeie voedingsstoffen die in de laatste fase van de rijping worden gevormd hierdoor niet meer.

Van de week sprak ik iemand die in Nederland op een tomatenkwekerij werkt. Tomaten worden in kassen op kunstmatten gekweekt en onrijp geoogst. Zonlicht en de natuurlijke voedingsstoffen uit de bodem komen er niet meer aan te pas.

Wat zou er gebeuren als wij wel alle voedingsstoffen wel binnen zouden krijgen die we nodig hebben? Voor de meesten van ons is dat alleen maar gissen. Toch kun je je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen.

Sinds vorige zomer werk ik met biologische producten waar wel alles in zit. Wat er gebeurt als mensen die gaan nemen, is geweldig en tegelijk verontrustend. Mensen gaan zich binnen een paar dagen ontzettend veel beter voelen en als ze te dik zijn, beginnen ze spontaan af te vallen. Dit is uiteraard geweldig en heel erg leuk om te zien. Tegelijkertijd maak ik me zorgen over de rest van de wereld. Bijna niemand krijgt op de normale manier nog binnen, wat hij/zij binnen zou moeten krijgen voor een optimale gezondheid.

Er is een heel makkelijke manier waarop dit wel kan en het effect merk je gelijk. Dat dit geen fabeltje is, maar echt waar, wordt wel duidelijk als je de wetenschappelijke studies naar dit product gaat bestuderen. Mensen die het nemen ontwikkelen een sterker immuunsysteem, hun huid, haar en tandvlees wordt beter, hun bloedsamenstelling beter en tal van klachten verdwijnen.

Wil je een goed advies voor je gezondheid, stuur dan een mailtje naar info@rawfood.nl en dan help ik je graag verder. Niet alleen jij en ik hebben meer voeding nodig dan we binnen krijgen, maar iedereen om je heen. Denk hierbij vooral ook aan onze kinderen!

We need help

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*