Het onafhankelijk Raw Food kennisinstituut van Nederland

Groene Cappuccino

Schermafbeelding 2013-11-08 om 23.07.03

Heb je behoefte aan een heerlijke opkikker in de winter, probeer dan dit bijzondere recept eens.
Je zult verrast zijn. Het klinkt misschien wat gek om rauwe boerenkool in je (slow) juicer te gooien, maar resultaat is verbluffend en … je krijgt gelijk een hoop nieuwe energie!

Dit recept kun je het beste in een slowjuicer maken. Een gewone juicer haalt vrij weinig sap uit de boerenkool, die slaat de boerenkool er meestal direct doorheen je pulpbak in of het zit onveranderd in je sapcentrifuge mandje. Met een slowjuicer haal je het sap er wel heel goed uit. Je kunt hele boerenkool baden gebruiken of gewoon een zak gesneden boerenkool uit de supermarkt.

Uiteraard zijn biologische groenten het beste. Gelukkig wordt boerenkool over het algemeen niet met zware pesticiden behandeld, dus als je zo snel geen biologische boerenkool kunt krijgen, dan is een zakje uit de supermarkt altijd beter dan niks. Boerenkool barst namelijk heel veel voedingsstoffen, zoals vitamine C, E en K, jodium, foliumzuur, calcium, magnesium en kalium.

Ingrediënten groene cappuccino
100 gram boerenkool
2 sappige appels (Elstar)
1/4 knolvenkel
een stukje citroen (1/8 deel)

Wij maken dit sap altijd in onze Versapers.

Mocht je nog geen juicer hebben of een goeie slowjuicer zoeken, dan kan ik je de Versapers zeer aanraden. We hebben hem deze week in de aanbieding om de opening van onze nieuwe website te vieren. Je krijgt nu € 20,00 korting op je Versapers, een gratis receptenboek ter waarde van € 12,50 en je krijgt het complete 30-dagen Sappen Programma ter waarde van € 77,00 bij je Versapers cadeau. Zo’n geweldige aanbieding komt niet snel weer terug!

Kijk voor meer informatie op de Versapers pagina.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*